Šimonek se narodil předčasně ve 29. týdnu těhotenství a kvůli infekci, kterou krátce po narození prodělal, mu byla diagnostikována dětská mozková obrna – spastická kvadruparesa s pravostrannou převahou. Ve svých téměř osmi letech nechodí, velice obtížně leze a při zvedání na kolena ztrácí rovnováhu. Dokáže se sám otočit na břicho, při všech činnostech ovšem potřebuje pomoc a celodenní péči.

I přes to všechno je Šimonek veselý kluk, který nezkazí žádnou legraci, zvlášť, když z toho kouká nějaká lumpárna. Nade vše miluje sport všeho druhu, který sleduje v televizi a o kterém má velký přehled. Je to velký bojovník, který má silnou vůli a trpělivost.

Chod celé rodiny je samozřejmě přizpůsoben potřebám Šimonka, který má k dispozici různé kompenzační pomůcky. Jeho stavu hodně prospívají speciální neurorehabilitace, kterou jsou ovšem velice nákladné a rodina je nezvládne sama zafinancovat. Výtěžek z této sbírky bude použit právě na takovouto rehabilitaci, a to v zařízení Cortex Neuro Center s.r.o.


Chtěli byste Šimonka podpořit, ale nevyhovuje vám termín akce? Nevadí! Máte možnost přispět na transparentní účet obce Radimovice u Želče.

Stačí naskenovat QR kód a zvolit částku. Děkujeme..